Teika recolza la campanya «Llegir en valencià sense por» de Bromera

La Fundació Bromera per al Foment de la Lectura ha presentat hui dimecres, 20 de juny, la campanya «Llegir en valencià sense por» en la qual col·labora i participa Teika.

En una societat on l’hàbit de llegir suma adeptes, el valencià no sempre és la llengua de lectura triada. De fet, només un 3% dels lectors la tria com a llengua dels seus llibres. Fins i tot gent que té el valencià com a llengua materna reconeix que, a l’hora de llegir, no l’utilitza. Els motius són diversos: des de gent que mai ha parlat la llengua, fins aquelles persones que busquen els seus títols preferits i no els troben editats en valencià.

Per fer front a esta situació, un any més la Fundació Bromera ha presentat la campanya «Llegir en valencià sense por», dirigida tant al sector educatiu com a les famílies.  els llibres estaran protagonitzats per històries de superació i creixement personal en les quals es descobrirà com es pot conviure i superar les pors més habituals que patim com a éssers humans. Els accidents, la soledat, les malalties, sentir-se discriminat, la foscor, compromís en parella, fenòmens meteorològics, l’aïllament, l’envelliment, no tindre habitatge i la desocupació laboral són els temes tractats als llibres de la col·lecció del 2024. 

L’objectiu és tindre llibres en valencià a l’abast de tot el món i poder trobar-los fàcilment a comerços i biblioteques.

“Teika recolza esta iniciativa perquè la proximitat és un dels nostres valors a l’empresa i precisament que els més menuts puguen aprendre la seua pròpia llengua ens sembla important”, segons ha apuntat Laure Serrano, cap de la zona d’Alzira que ha assistit a la presentació juntament amb la responsable de digital Cristina Brotons.